Kind en Ontbijt

Bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen met behulp van een gezond ontbijt. Dat is het doel van dit project dat we samen met het Rode Kruis en gemeente Súdwest-Fryslân uitvoeren. Een gezond ontbijt is belangrijk voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van kinderen. Na een gezond ontbijt kunnen kinderen zich beter concentreren, gaat leren gemakkelijker en zitten ze lekkerder in hun vel.

Kind en Ontbijt is er voor basisschoolleerlingen van 4 tot en met 12 jaar, van wie de ouders het financieel zwaar hebben. Ouders kunnen zich via de basisschool van hun kind aanmelden voor dit project. Elke maandag wordt op een vast tijdstip en locatie (in de omgeving van de basisschool) de ontbijttas uitgedeeld. In de ontbijttas zit een ontbijt voor zeven dagen. De duur van het project is 6 maanden. In de eerste maanden ontvangen de ouders een ontbijttas en daarna een boodschappenkaart waarmee de ouders het ontbijt zelf kunnen kopen. Tijdens het uitdeelmoment is er een gebiedsteammedewerker en een sociaal werker van Sociaal Collectief aanwezig. Zij kunnen met de ouders kijken of er aanvullende ondersteuning mogelijk is.

Wilt u ook deel nemen aan het project Kind en Ontbijt?

Informeer bij uw basisschool of deze deelneemt aan dit project. Want nog niet alle scholen in de gemeente Súdwest-Fryslân doen mee. Dit kan ook via de social schools van uw basisschool. Of neem contact op met Sociaal Collectief.

Bel of mail voor meer informatie en contact met:

Johanna Jorritsma
06-25755948
j.jorritsma2@socoswf.nl

© Stichting Sociaal Collectief