Vrijwilligersfunctie Woonadviseur Sneek

Sociaal Collectief is op zoek naar vrijwillige woonadviseurs.

Deze adviseurs informeren en adviseren de inwoners van Súdwest- Fryslân over de mogelijkheden van woningaanpassingen.

De meeste mensen willen, ook wanneer ze ouder worden, gewoon in hun huidige woning blijven wonen. Gelukkig zijn er veel slimme, (vaak) kleine en praktische oplossingen om de bestaande woning hiervoor geschikter te maken. Met ‘Mijn huis op maat’ vragen wij aandacht voor deze zaken.

Takenpakket
• Telefonisch contact leggen met de klanten voor het maken van een afspraak.
• Op huisbezoek gaan en invullen van de huistest in samenwerking met bewoner.
• Huistest uitwerken en door de gemeente laten  opsturen naar de bewoner.
• Zich informeren over regelingen en voorzieningen, o.a. door het volgen van de training “Opplussen” en door het bijwonen van de vergaderingen.
• Deelname aan vergaderingen.

• persoonsgericht zijn: op het niveau van de klant kunnen communiceren.
• praktisch inzicht  en denkt oplossingsgericht
• communicatief vaardig:
– goede articulatie (dit i.v.m. slechthorende ouderen).
-gerichte vragen stellen
-gestructureerd kunnen informeren
-signaleren
-grenzen bewaken (niet meer doen dan van je verwacht wordt)
• signalen van klanten kunnen opvangen (‘niet-pluis gevoel’).
• flexibel in afspraken maken: hier noemen hoeveel dagdelen je beschikbaar moet zijn
• voor langere tijd beschikbaar (minimaal 1 jaar)
• goed telefonisch of per mail bereikbaar dienen te zijn
• geheimhouding t.a.v. zaken die hem/haar vanuit zijn taak bekend zijn geworden over de cliënt of de organisatie.

Werktijden
In overleg met de beroepskracht. Een huisbezoek duurt ongeveer 1 uur,  het opstellen van het advies duurt ongeveer 20 minuten. In het begin meer.

De woonadviseurs krijgen, voordat zij aan de slag gaan, een training van een halve dag.
Wilt u meer weten over de functie van vrijwillig woonadviseur dan kunt u contact opnemen met:

Stichting Sociaal Collectief SWF www.sociaalcollectiefswf.nl
Barbara Wijbenga (ma t/m do) 06-52790630 b.wijbenga@sociaalcollectiefswf.nl